Blog

Als fotograaf wil je zoveel mogelijk gaan benutten. Je hebt wellicht al een eigen studio gebouwd aan huis. Hierdoor heb je altijd een mogelijkheid om mensen, dieren of producten voor de lens te krijgen. Alleen kan het zijn dat deze nog niet helemaal naar wens is. Er zijn immers altijd factoren die ervoor zorgen dat jouw foto’s nog niet helemaal zijn zoals jij verwacht had. Of je hebt juist niet alle materialen in handen waarmee je het optimale kunt bereiken. Met twee belangrijke dingen kun je altijd het beste uit jouw studio halen.

Een goede achtergrond in de studio

Het eerste waar je aan moet gaan denken bij het optimaliseren van jouw thuisstudio is dat je de juiste achtergronden hebt. Een achtergrond kan vaak cruciaal zijn voor de foto. Je kunt een donker voorwerp bijvoorbeeld niet voor een donkere achtergrond zetten. Bij de achtergrond zijn echter meer mogelijkheden dan alleen de kleur. Zo heb je ook nog te maken met doeken en rollen. Als je regelmatig wilt kunnen wisselen kunnen de doeken een betere keuze zijn. Bij de rollen ga je toch al snel voetstappen zien en moet een deel worden afgescheurd.

Goede studiolampen zijn nodig

Maar wat echt het belangrijkste is voor een thuisstudio is goede verlichting. Je zult daarom moeten kijken naar goede studiolampen. Je verwacht dan dat deze heel duur zijn. Echter zijn er ook betaalbare studiolampen te verkrijgen. Hiermee kun je ieder moment op een goede manier uitlichten en is er weinig bewerking meer nodig aan jouw foto’s. De speciale effecten kunnen met slechts de juiste instellingen altijd gerealiseerd worden, terwijl jij niet diep in de buidel hoeft te tasten om de lampen in het bezit te krijgen. Deze aanschaf mag dus niet gaan ontbreken in jouw studio.

Blog

Nu iedereen meer thuis is, is het fijn om te weten dat uw gezin veilig is. Om die veiligheid groter te maken kunt u een camerabewakingssysteem zelf of laten plaatsen. Houd in de gaten wat er om uw huis heen gebeurt en houdt dieven op afstand. Over dit stukje veiligheid, gaat dit artikel. Lees hier meer over camerabewakingssystemen. 

Camerabewakingssystemen

Niet alleen is een camerabewakingssysteem fijn om dieven af te schrikken maar mocht er toch ooit wat voorkomen dan staat alles op camera! 

Wanneer u besluit over te gaan over het aanschaffen van een camerabewakingssysteem, zult u een aantal keuzes moeten overwegen. Zo zijn er namelijk camera’s voor binnen en buiten. Vaak worden deze door een ervaren installateur in de vorm van een samengesteld pakket bij u thuis afgeleverd en gemonteerd. Wel moet u rekening houden met een aantal bijkomende zaken. Denk bijvoorbeeld aan de positionering, de verbinding en het opslaan van het beeldmateriaal etc. Geen paniek, een specialistische partij zal u daar natuurlijk bij helpen en adviseren.  

De montage van uw camerabewakingssysteem

Omdat er bij de aanschaf van een camerabewakingssysteem een aantal belangrijke zaken komen kijken is het belangrijk dat u een partij kiest die u ook daadwerkelijk op de juiste manier zullen adviseren. Uw persoonlijke situatie vraagt namelijk om een op maat gemaakt plan. Kies daarom een partij met ervaring.

Wanneer de monteur bij u thuis komt om het bewakingssysteem te plaatsen zullen zij deze compleet voor u installeren en afstellen. Hierbij krijgt u ook toegang tot een eigen helpdesk waarbij u alles vragen kunt stellen die u na het plaatsen nog heeft. 

Levert de gekozen partij uit eigen voorraad? Dan hoeft u vaak ook niet lang te wachten voordat er een monteur bij u op de stoep staat. Zo geeft u uzelf en uw gezin net even wat meer veiligheid!